Sävsjö kommunvapen

Kontaktperson

Kontaktperson

Som kontaktperson har du möjlighet att göra en stor skillnad för en ung person som behöver någon som har tid att lyssna eller bara någon att göra roliga saker med.

Vad innebär det att vara kontaktperson?

Som kontaktperson fungerar du som ett stöd och en social kontakt för ett barn eller en tonåring. Vad ni gör tillsammans beror på syftet med uppdraget och vad barnet eller ungdomen själv vill göra. Vanliga aktiviteter kan vara att ta en fika, gå en promenad, gå på bio eller teater, fiska, se på hockey, åka till badhuset, spela fotboll eller annat som ni gemensamt är intresserade av.

Vem behöver en kontaktperson?

Vanligtvis handlar det om en ung person som behöver en trygg vuxen som har tid att lyssna och ge stöd, en person att hitta på saker tillsammans med som kan hjälpa till att stärka självkänslan. Vissa ungdomar behöver hjälp att bryta ensamheten och att komma ut i samhället. Andra behöver stöd i skolarbetet eller i att hitta en fritidssysselsättning.

Vem kan bli kontaktperson?

För att bli kontaktperson ska du ha fyllt 18 år. Det krävs ingen särskild utbildning men du ska ha ett stort engagemang och ha förmågan att vara närvarande och att lyssna. En kontaktperson ska ha intresse av att skapa varaktiga relationer och ha respekt för den unges behov och situation.

Hur blir man kontaktperson?

Är du intresserad av att bli kontaktperson eller om du vill veta mer om vad uppdraget innebär är du välkommen att ringa eller maila individ- och familjeomsorgen.

Vill du bli kontaktperson får du komma på en intervju och berätta om dig själv och dina tankar om att bli kontaktperson. Det görs även en obligatorisk kontroll av polis- och socialregister.

Till kontaktpersoner utgår ersättning enligt Sveriges Kommuner och Landstings rekommendationer.

Jag är intresserad av uppdrag som: *
Multiple selection


Kontaktuppgifter *
User information


Senast uppdaterad: 2018-05-18