Sävsjö kommunvapen

Gösta berättar

Gösta berättar

Gösta Persson jobbar på Vallsjö fritids i Sävsjö och har gjort så ända sedan 1981. Han trivs riktigt bra på sitt jobb och tycker om att det händer olika saker varje dag. Han säger att de sommarjobbarna som jobbar där nu är väldigt duktiga och mycket omtyckta av barnen.

Foto: Alma Sandin, Sävsjö kommun 2016

 

 "Det är viktigt att ge ungdomarna en chans"

Gösta Persson

 

  

 


Varför ställer du upp som handledare?
Jaa, jag säger bara varför inte? Det blir ungdomarnas första chans att komma i kontakt med arbetslivet. Om man inte har någon aning om vad man ska göra i framtiden så kan det här vara ett bra läge till att få en inblick i vad man får göra i de olika yrkena och vad det innebär, det tycker jag är viktigt att få en sådan chans.

Varför är det viktigt att sommarjobba?
Jag har ju själv varit i er ålder och det första man ville var att komma ut och jobba, stå på egna ben och tjäna egna pengar. Det är det absolut viktigaste, att stå på egna ben och få lära sig som en liten introduktion i vuxenlivet.

Vad innebär det att vara en handledare?
Man får förklara och sätta in ungdomarna i vad som gäller på den här arbetsplatsen – arbetstider, raster, informera om tystnadsplikt med mera. Sen självklart berätta vilka uppgifter ungdomen får göra.

Senast uppdaterad: 2017-07-25