Sävsjö kommunvapen

2016 - Susanne och Christer

2016 - Susanne och Christer

Årets handledare 2016

För tredje året i rad delar Sommarjobbsförmedlingen ut utmärkelsen Årets handledare. Det är ungdomarna själva som ges möjlighet att nominera sin handledare och 18 ungdomar antog i år den möjligheten. Utav dessa valdes Susanne och Christer ut till årets handledare 2016.

Syftet är att uppmärksamma och lyfta fram personal som ställer upp genom att vara handledare för våra unga sommarjobbare. Diplom och T-shirt delades ut till handledaren och hela arbetslaget bjöds på tårta.  

Susanne Karlberg, Familjebadet
Årets handledare 2016

"Hon gav mig ett varmt välkomnande första arbetsdagen. De fick mig att känna mig som en utav personalen. Alla på Familjebadet fortsatte att vara lika trevliga resten av veckorna. Detta gjorde att man ville komma till jobbet varje dag. Susanne var duktig på att instruera oss inom arbetet och delade ut arbetsuppgifter så vi aldrig behövde vara sysslolösa".

(Nominerad av Johanna Alfredsson, sommarjobbare 2016.)


Christer Fast, Ishallen
Årets handledare 2016

"Christer var alltid tydlig med arbetsuppgifterna.
Han gav oss även roliga arbetsuppgifter att göra. Han var även alltid glad och trevlig och hade ett leende på läpparna".

(Nominerad av Axel Fors, Sommarjobbare 2016)


 

 Handledaren - en viktig person

Handledaren har en viktig funktion och är en förutsättning för att kunna ta emot våra sommarjobbare via Sommarjobbsförmedlingen. Den huvudsakliga uppgiften som handledare är att kunna motivera ungdomen till att göra ett bra arbete, vara en bra förebild, ge utbildning och instruktion om arbetsuppgifterna och finnas tillgänglig för frågor och stöd.

Att ta emot våra unga sommarjobbare är ett teamwork och även om handledaren har huvudansvar, är oftast hela arbetslaget på olika sätt involverade. Personalen på våra arbetsplatser visar att de tar sitt uppdrag på allvar och är måna om att ungdomarna ska få en bra feriepraktik och introduktion till arbetslivet.

Övriga nominerade handledare:

Christina Lindberg, Timjan Café & Restaurang
Fredrik Isenknut, Rojos AB
Agneta Örnblom, Sävsjö Camping
Maria Nilsson, Hjelmserydsstiftelsen
Lars-Ove Karlsson, Ishallen
Carola Lindström, Ringgården
Alf Holmberg, Svenska Kyrkan
Yvonne Holm, Förskolan Spången
Bengt Gunnarsson, Vrigstad Missionskyrka
Kjell Karlsson, Svenska Kyrkan
Pernilla Fors, Hägneskolans Fritids
Maritha Johansson, Svenska Kyrkan
Hans Johansson, Jobbhuset
Anna Frej, Sommarreporter
Therese Bergh, Sommarreporter 

Senast uppdaterad: 2017-09-29