Sävsjö kommunvapen

2015 - Pernilla och Yvonne

2015 - Pernilla och Yvonne

Vi gratulerar Pernilla Fors och Yvonne Holm  till utmärkelsen Årets handledare 2015.

För andra året i rad delar Sommarjobbsförmedlingen ut utmärkelsen Årets handledare. Diplom delades ut i samband med en arbetsplatsträff där hela arbetslaget samtidigt bjöds på tårta. Syftet är att uppmärksamma och lyfta fram personal som ställer upp genom att vara handledare för våra unga sommarjobbare.

Foto: Anna Frej, Sävsjö kommun 2015

Pernilla Fors, Hägneskolans fritids, Årets handledare 2015.

"Bemötandet jag fick var över förväntningarna och hon (med övrig personal) fick mig att verkligen tycka om tiden där. Pernilla gav mig även ansvar, vilket fick mig att känna mig viktig. Hennes positiva inställning smittade av sig!" (Nominerad av Alma Flink, sommarjobbare 2015)

Pernilla: Vi på Hägne fritids tycker allihop att det är roligt och viktigt att ta emot sommarjobbare. Vi i personalgruppen delar ju på olika ansvarsområden och då blev det mitt ansvar att att bli handledare vilket jag tycker är roligt.Foto: Therese Berg, Sävsjö kommun 2015

Yvonne Holm, Förskolan Spången, Årets handledare 2015.

"Yvonne fick mig att känna mig välkommen och hon var noga med att svara på frågor om jag undrade något. Hon uppmuntrade och sa vad jag gjorde bra och vad som kunde göras annorlunda." (Nominerad av Evelina Leidö, sommarjobbare 2015.)

Yvonne: Jag tycker det är viktigt att våra ungdomar får en bra start i arbetslivet. För de flesta är ju det sommarjobbet den allra första kontakten med arbetslivet.


Handledaren - en viktig person

Handledaren har en viktig funktion och är en förutsättning för att kunna ta emot våra sommarjobbare via Sommarjobbsförmedlingen. Den huvudsakliga uppgiften som handledare är att kunna motivera ungdomen till att göra ett bra arbete, vara en bra förebild, ge utbildning och instruktion om arbetsuppgifterna och finnas tillgänglig för frågor och stöd.

Övriga nominerade handledare:

Anders Hermansson, Hofgårdsskolan

Lennart Olsson, Stockaryds Hembygdsförening

Elisabeth Jonasson, Förskolan Sörgården

Christer Fasth, Hofgårdsvallen

Torbjörn Fredriksson, Kulturhuset

Fredrik Isenknut, Rojos

Anna Green, Vrigstad Kyrkogård

Alf Holmberg, Vrigstad Kyrkogård

Maria Pettersson, Köket Bryggaren

Peder Svensson, Vrigstad Wärdshus

Emma Gustavsson, Förskolan Tussilagon

Johanna Nilsson, Aktiveringen

Annika Johansson, Hemtjänst NorrSenast uppdaterad: 2017-09-29