Sävsjö kommunvapen

Sommarjobbare 2016

Sommarjobbare 2016

Möt några av Sävsjö kommuns sommarjobbare 2016

För tredje året i rad fick samtliga 16 och 17-åringar i Sävsjö kommun  ett sommarjobbserbjudande genom Sommarjobbsförmedlingen. Totalt deltog 143 ungdomar.

Här till vänster möter du några av dem.  De berättar om sina jobb, resonerar kort om varför sommarjobbet är viktigt och avslöjar varsin yrkesdröm.

Foto. Alma Sandin, Sommarreporter 2016, Sävsjö kommun

Sommarjobben förmedlades inom Sävsjö kommuns verksamheter, men också inom föreningar/organisationer och privata arbetsgivare. Arbetsplatser erbjöds bland annat inom barn- och äldreomsorg, kök, städ, familjebadet, föreningars fotbollsskolor och som vaktmästare på kyrkogårdar.

Sommarjobbet är för många den första kontakten med arbetsmarknaden och en viktig introduktion till arbetslivet. Årets utvärdering visar att 92 % av ungdomarna ansåg att arbetsklimatet på arbetsplatsen var bra och 99 % av ungdomarna upplevde att handledaren bemött dem på ett positivt sätt.

Det är ett mycket gott betyg till våra arbetsplatser och visar att personalen tar sitt uppdrag på allvar, är måna om att ungdomarna ska få arbetslivserfarenhet och vill samtidigt vara goda ambassadörer för sitt yrke. 

Senast uppdaterad: 2017-01-09